Lapatto / fényes / polírozott padlólapok

A polírozott felületű lapok tükörszerűen visszaverik a fényt, elegáns felületet képezve.  A lappato (félfényes) felületet létrehozásakor a polírozási folyamatot menet közben megállítják mielőtt a teljes felület polírozottá válna, ezáltal bizonyos pontokban a felület már polírozott, míg máshol matt marad. Ezek a felületek részben verik csak vissza a fényt, de mégis elegáns hatást keltenek. 

Felületek típusai

 

Szeretnénk felhívni vásárlóink figyelmét, hogy a lappato / fényes / polírozott felületű padlólapok matt társaikkal szemben kevésbé ellenállóak karcállóság tekintetében. Ez azt jelenti, hogy pl. cipőtalpakra tapadt homokszemcsék (kvarc) a padlólapok felületét megkarcolhatják, ami súrlófényben zavaró hatást kelthet, a padlólap hoszabb távon elveszítheti eredeti fényét. Ugyanígy óvni kell őket gyakran mozgatott bútorok (pl. konyhai székek) karcolásaitól pl. a szék lábára ragasztott filcréteggel. 

Tehát a fényes felületű padlók olyan helyiségekben fogják hosszú távon megerőzni eredeti fényüket, ahol:
- nem tipikus, hogy kinti cipőben járunk a padlólapon;
- nincsenek gyakran mozgatott bútorok (pl. forgószék, bárszék, étkezőasztali székek), vagy azok alján filcréteg van, amit évente cserélnek, illetve pótolnak.
- lehetőleg kerülni kell a kisgyerekek lábbal hajtós / gurulós játékainak használatát.